Selamat Tahun Baru 2011

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah, segala pujian bagi Allah s.w.t. dan selawat buat junjungan Muhammad s.a.w. Sempena tanggal 1 Januari 2011M bersamaan 26 Muharram 1432H, saya dengan rasa rendah diri ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru, Syukran Jazilan & jutaan kemaafan kepada semua khususnya buat ahli-ahli blog syeikhubaidillah.blogspot.com., semoga amalan yg lalu diterima Allah, Tidak dilupakan juga buat keluarga nun jauh di sana(Malaysia), seterusnya buat rakan2 di Malaysia, Mesir, Jordan, Yaman, Arab Saudi, Morocco, UK, Syiria, New Zealand, Indonesia & Turki dengan ucapan Maaf Zahir dan Batin.

Segala keampunan ana mohonkan kepada semua pembaca sekalian, andaikata sepanjang penulisan ana membuatkan sahabat2 rasa tidak selesa & tersinggung, teruskan bersama ana untuk berkongsi sedikit ilmu & pengalaman. Teruskan juga komen & nasihat yang membina utk diri ana yang faqir ini.

Jemput ziarah ke laman blog:

http://e-tazkiirah.blogspot.com/
-mengenai perkongsian ilmiah

http://abangbercerita.blogspot.com/
-mengenai kisah2 tauladan

PERHATIAN !!!

Salam sahabat2 sekalian, bacalah apa yang ada dalam blog ini, blog ini untuk mencari pedoman dan bukan untuk tinjauan semata-mata. Paling kurang kita dapat berkongsi ilmu dan disebarkan kepada mereka yang di luar sana. Jika benar apa yang dikatakan ambillah sebagai pengajaran dan jika salah tolong betulkan fakta tuan blog ni, semoga Allah berkati usaha yang kita telah, sedang atau akan laksanakan, sekian wassalam...

Topik hangat !!! - jom klikkk

Isu Memali
Jom Kenali Mesir
Apa itu JPMK?
Nik Aziz digesa letak jawatan
Haji Hadi "Pak Lah versi PAS"
Tangan kera, virus blogger, tangan syaitan?
Muhyiddin Yasin hina Tok Guru
Menarik tentang Isra' dan Mi'raj

Palestin dan Syeikh Ahmad Yassin
Jangan hina Ulama' !!!

Monday, 17 August 2009

Tazkirah

Muhyiddin Hina Tok Guru

Hari ini kita melihat Muhyidin Yasin lebih ke hadapan dalam menghina Tuan Guru Nik Aziz apabila ada isu yang membabitkan Tok Guru. Bahkan dia sanggup menghina martabat seorang ulama demi kepentingan diri dan politik, dan bukan kerana nak pertahankan agama. Mendedahkan keaiban Tok Guru kerana mahu mendedahkan siapa tok guru yang sebenar adalah sandiwara Muhyiddin Yasin yang jahil agama.

Maka percayalah kita di sini bahawa Muhyiddin dan konco2 nya takut kepada pengaruh tok guru yang banyak memberi kesan kepada dunia politik tanahair Malaysia, maklumlah keindahan Islam yang dibawa dan yang ditunjukkan oleh beliau telah menyentuh banyak jiwa2 orang bukan Islam iaitu Cina dan India, tidak kurang juga orang Melayu di kawasan pedalaman.

Meskipun Najib dan Muhyiddin berjaya merosakkan masyarakat kota dengan pelbagai kemajuan yang melalaikan sehingga meninggalkan amar ma’ruf dan nahi munkar. Berhati-hati dengan kata2 dan tindakan kalian yang kurang adab dan kurang ajar itu, takut makan diri satu hari nanti. Awas! seorang ulama pernah bermimpi bahawa dia telah melihat Tuan Guru Nik Aziz berada bersama Nabi Muhammad dalam satu khemah. Subhanallah....

Berbalik kepada masalah mengenai Muhyiddin yang tangkas dalam isu mengutuk dan menghina tok guru, tidak lain dan tidak bukan adalah satu teknik kotor untuk menghilangkan pengaruh tok guru, maklumlah Muhyidin pun nak rasa jadi Perdana Menteri. Kalau tidak dibuat begitu, nanti bila kalah dalam pilihan raya ke-13, dah tak dapat merasa azab sebagai Perdana Menteri.


Maka kita kata kepada mereka, bahawa Islam tidak pernah dikalahkan bahkan Islam akan terus menang dan berada di atas puncak. Tiada yang lebih tinggi melainkan Islam, kalau PAS yang perjuangkan Islam maka PAS akan ditinggikan dan kalau UMNO yang perjuangkan Islam pasti UMNO yang ditinggikan. Allah s.w.t. itu Maha Mengetahui.

0 comments:

Post a Comment

Awal Muharram telah menjelma

Photobucket

sembang-sembang politik

Rasuah...

Begitu banyak isu rasuah yang timbul dalam politik UMNO khususnya. Apakah kita masih tidak celik bahawa perjuangan yang dibawa oleh UMNO adalah perjuangan yang menindas rakyat. Moto menjaga keamanan rakyat, membasmikan kemiskinan itu ada, tp kepada diri sendiri itu lebih utama. Wang untuk kebajikan rakyat diambil untuk bahagiannya dan sedikit sahaja dibahagikan kepada rakyat. Itu pun mujur diberinya sedikit, kalau tidak diberikan langsung? Kita perlu ingat bahawa orang yang terlibat dengan rasuah baik secara langsung atau tidak secara langsung akan dimasukkan di dalam neraka dan ini jelas disebut oleh Nabi s.a.w. Apakah kita masih mahu menerima perjuangan mereka ini dan dalam masa yang sama kita menolak perjuangan Islam. Tidak patut, tidak patut...Rasuah UMNO tidak dapat dibasmi lagi, bahkan jika dibasmi ia makin menular dalam hati-hati busuk pemimpin-pemimpin yang ada kepentingan.

Apa pilihan saya?

Sebagai orang yang beriman, kita kena ingat matlamat hidup kita yang sebenar. Kita hidup untuk dapat status di akhirat dan bukan inginkan status atau darjat pada pandangan kacamata manusia tetapi kita mahukan keredhaan Allah. Oleh itu, matlamat kita biar jelas. Kita perlu menilai diri kita, adakah kita benar-benar sedang mendokong perjuangan Rasulullah atau sedang menentang perjuangan Rasulullah. Pilihan kita biarlah berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah. Mana-mana parti yang jelas bertentangan dengan Islam hendaklah kita tolak, itulah tandanya kita cinta kepada Allah dan kasih kepada Rasulullah. Cuba kita fikir-fikirkan....Adakah dengan menganjurkan konsert masih tidak boleh dianggap maksiat kepada Allah, adakah tidak melaksanakan hukum Allah masih tidak boleh dilabelkan sebagai maksiat kepada Allah. Alangkah butanya kita semua...."Ya Allah bukakanlah hati dan mata kami."

Terima kasih, Jumpa lagi

ISLAM © 2008 Template by:
SkinCorner