Selamat Tahun Baru 2011

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah, segala pujian bagi Allah s.w.t. dan selawat buat junjungan Muhammad s.a.w. Sempena tanggal 1 Januari 2011M bersamaan 26 Muharram 1432H, saya dengan rasa rendah diri ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru, Syukran Jazilan & jutaan kemaafan kepada semua khususnya buat ahli-ahli blog syeikhubaidillah.blogspot.com., semoga amalan yg lalu diterima Allah, Tidak dilupakan juga buat keluarga nun jauh di sana(Malaysia), seterusnya buat rakan2 di Malaysia, Mesir, Jordan, Yaman, Arab Saudi, Morocco, UK, Syiria, New Zealand, Indonesia & Turki dengan ucapan Maaf Zahir dan Batin.

Segala keampunan ana mohonkan kepada semua pembaca sekalian, andaikata sepanjang penulisan ana membuatkan sahabat2 rasa tidak selesa & tersinggung, teruskan bersama ana untuk berkongsi sedikit ilmu & pengalaman. Teruskan juga komen & nasihat yang membina utk diri ana yang faqir ini.

Jemput ziarah ke laman blog:

http://e-tazkiirah.blogspot.com/
-mengenai perkongsian ilmiah

http://abangbercerita.blogspot.com/
-mengenai kisah2 tauladan

PERHATIAN !!!

Salam sahabat2 sekalian, bacalah apa yang ada dalam blog ini, blog ini untuk mencari pedoman dan bukan untuk tinjauan semata-mata. Paling kurang kita dapat berkongsi ilmu dan disebarkan kepada mereka yang di luar sana. Jika benar apa yang dikatakan ambillah sebagai pengajaran dan jika salah tolong betulkan fakta tuan blog ni, semoga Allah berkati usaha yang kita telah, sedang atau akan laksanakan, sekian wassalam...

Topik hangat !!! - jom klikkk

Isu Memali
Jom Kenali Mesir
Apa itu JPMK?
Nik Aziz digesa letak jawatan
Haji Hadi "Pak Lah versi PAS"
Tangan kera, virus blogger, tangan syaitan?
Muhyiddin Yasin hina Tok Guru
Menarik tentang Isra' dan Mi'raj

Palestin dan Syeikh Ahmad Yassin
Jangan hina Ulama' !!!

Friday 4 February 2011

MUNGKIN LAPORAN TERAKHIR

JAM 12 TELAH BERLALU

MasyaAllah, sedikit pun tidak ada perasaan belas kasihan terhadap rakyat bawahannya, itulah dia pemimpin zalim yang zalim sezalim-zalimnya, Husni Mubarak, Perdana Menteri Mesir. Jam 12 tgh malam telah menamatkan hari jumaat tapi tidak sama sekali menamatkan intifadha Mesir yang diketuai oleh Ikhwan Muslimin Syeikh Badie. Tahniah rakyat Mesir. Oleh kerana jam 12 telah berlalu, sebarang kemungkinan akan berlaku, dan bukan kerja kita cari syahid di sini, hanya orang yang malas berfikir sahaja akan terus di sini setelah tahu bahaya.


Islam tidak pernah menyuruh kita mencari bahaya, apalagi meminta bahaya datang menguji kekuatan kita. Maaf, itu pandangan secara peribadi, ini mungkin laporan terakhir, dan Al-Faqir terpaksa pulang mengikut perancangan kerajaan untuk dibawa pulang ke Malaysia. Bukan melarikan diri daripada perjuangan sebaliknya meneruskan lagi perjuangan. Doakan keselamatan kami sepanjang perjalanan untuk pulang ini. Saya terpaksa meredah bahaya atau waktu dharurat untuk tiba di kawasan pengumpulan student Malaysia awal pagi.


Selepas fajar sahaja, sekitar 12 tgh hari waktu Malaysia, Al-Faqir terpaksa berangkat. Setibanya di tempat pengumpulan, Al-Faqir dan semua student Terengganu yang berbaki akan terus dibawa ke Airport Mesir untuk dibawa ke Jeddah sebelum pulang ke Malaysia. Segala kesulitan sepanjang menjadi wartawan dari Mesir ini, Al- Faqir mohon jutaan kemaafan. Apa2 pun, jauh di sudut saya yang tidak akan pernah terpadam, untuk kembali ke sini lagi pada waktu yang Allah tetapkan.


*Mungkin Mesir akan jadi lebih teruk selepas ini, dan kebangkitan rakyat akan lebih kuat.
SELAMAT TINGGAL MESIR, SELAMAT TINGGAL SEMUA

0 comments:

Post a Comment

Awal Muharram telah menjelma

Photobucket

sembang-sembang politik

Rasuah...

Begitu banyak isu rasuah yang timbul dalam politik UMNO khususnya. Apakah kita masih tidak celik bahawa perjuangan yang dibawa oleh UMNO adalah perjuangan yang menindas rakyat. Moto menjaga keamanan rakyat, membasmikan kemiskinan itu ada, tp kepada diri sendiri itu lebih utama. Wang untuk kebajikan rakyat diambil untuk bahagiannya dan sedikit sahaja dibahagikan kepada rakyat. Itu pun mujur diberinya sedikit, kalau tidak diberikan langsung? Kita perlu ingat bahawa orang yang terlibat dengan rasuah baik secara langsung atau tidak secara langsung akan dimasukkan di dalam neraka dan ini jelas disebut oleh Nabi s.a.w. Apakah kita masih mahu menerima perjuangan mereka ini dan dalam masa yang sama kita menolak perjuangan Islam. Tidak patut, tidak patut...Rasuah UMNO tidak dapat dibasmi lagi, bahkan jika dibasmi ia makin menular dalam hati-hati busuk pemimpin-pemimpin yang ada kepentingan.

Apa pilihan saya?

Sebagai orang yang beriman, kita kena ingat matlamat hidup kita yang sebenar. Kita hidup untuk dapat status di akhirat dan bukan inginkan status atau darjat pada pandangan kacamata manusia tetapi kita mahukan keredhaan Allah. Oleh itu, matlamat kita biar jelas. Kita perlu menilai diri kita, adakah kita benar-benar sedang mendokong perjuangan Rasulullah atau sedang menentang perjuangan Rasulullah. Pilihan kita biarlah berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah. Mana-mana parti yang jelas bertentangan dengan Islam hendaklah kita tolak, itulah tandanya kita cinta kepada Allah dan kasih kepada Rasulullah. Cuba kita fikir-fikirkan....Adakah dengan menganjurkan konsert masih tidak boleh dianggap maksiat kepada Allah, adakah tidak melaksanakan hukum Allah masih tidak boleh dilabelkan sebagai maksiat kepada Allah. Alangkah butanya kita semua...."Ya Allah bukakanlah hati dan mata kami."

Terima kasih, Jumpa lagi

ISLAM © 2008 Template by:
SkinCorner