Selamat Tahun Baru 2011

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah, segala pujian bagi Allah s.w.t. dan selawat buat junjungan Muhammad s.a.w. Sempena tanggal 1 Januari 2011M bersamaan 26 Muharram 1432H, saya dengan rasa rendah diri ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru, Syukran Jazilan & jutaan kemaafan kepada semua khususnya buat ahli-ahli blog syeikhubaidillah.blogspot.com., semoga amalan yg lalu diterima Allah, Tidak dilupakan juga buat keluarga nun jauh di sana(Malaysia), seterusnya buat rakan2 di Malaysia, Mesir, Jordan, Yaman, Arab Saudi, Morocco, UK, Syiria, New Zealand, Indonesia & Turki dengan ucapan Maaf Zahir dan Batin.

Segala keampunan ana mohonkan kepada semua pembaca sekalian, andaikata sepanjang penulisan ana membuatkan sahabat2 rasa tidak selesa & tersinggung, teruskan bersama ana untuk berkongsi sedikit ilmu & pengalaman. Teruskan juga komen & nasihat yang membina utk diri ana yang faqir ini.

Jemput ziarah ke laman blog:

http://e-tazkiirah.blogspot.com/
-mengenai perkongsian ilmiah

http://abangbercerita.blogspot.com/
-mengenai kisah2 tauladan

PERHATIAN !!!

Salam sahabat2 sekalian, bacalah apa yang ada dalam blog ini, blog ini untuk mencari pedoman dan bukan untuk tinjauan semata-mata. Paling kurang kita dapat berkongsi ilmu dan disebarkan kepada mereka yang di luar sana. Jika benar apa yang dikatakan ambillah sebagai pengajaran dan jika salah tolong betulkan fakta tuan blog ni, semoga Allah berkati usaha yang kita telah, sedang atau akan laksanakan, sekian wassalam...

Topik hangat !!! - jom klikkk

Isu Memali
Jom Kenali Mesir
Apa itu JPMK?
Nik Aziz digesa letak jawatan
Haji Hadi "Pak Lah versi PAS"
Tangan kera, virus blogger, tangan syaitan?
Muhyiddin Yasin hina Tok Guru
Menarik tentang Isra' dan Mi'raj

Palestin dan Syeikh Ahmad Yassin
Jangan hina Ulama' !!!

Tuesday, 20 October 2009

Pelajar2 baru YT semakin baik

Keadaan Terkini

Dari kiri(hadapan): Zaidi, Faiz, Asyraf, Nazrin, Alawi.
Dari kiri(tengah): Alfian, Amir, Abdullah, Ridhwan, Zahir, Muiz.
Dari kiri(belakang): Bukhari, Halim, Aizat, Faiz, Shahrul, Khairudin, Azidi, Saiful, Shukri.
Dari kiri(paling belakang): Syakir, Amir, Azuan.


Assalamualaikum w.b.t.

Salam perjuangan buat sahabat2 blog sekalian, rasanya belum terlambat untuk ana melaporkan keadaan dan situasi adik2 baru Terengganu yang terlibat dalam isu penculikan yang diketuai oleh seorang pak cik, isu ini banyak diselewengkan oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab dan turut dijawab oleh segelintir sahabat2 kita yang prihatin terhadap isu penculikan yang lalu. Terima kasih ana ucapkan...

Buat pengetahuan sahabat2 sekalian, mereka sekarang sudah berada di tempat masing2. Ana hanya mampu melaporkan perihal ikhwah sahaja sementara perihal akhowat di luar pengetahuan ana. Ada yang ditempatkan ke Mansurah=10, Iskandariah=1, Tanta=4 dan juga Kaherah=9. Mereka okey2 saje dan dalam keadaan baik insyaAllah.

Ke mana mereka? Dr. Hasyimi ke Iskandariah, Ust. Syakir, Ust, Shukri, Ust. Alawi dan Ust. Amir ke Tanta, Dr. Faiz, Dr. Aizat, Dr. Saiful, Dr. Zaidi, Dr. Shahrul, Dr. Ridhwan, Dr. Asyraf, Dr. Zahir, Dr. Alfian, Dr. Nazrin ke Mansurah, Dr. Abdullah, Ust. Halim, Ust. Muiz, Ust. Bukhari, Ust. Faiz, Ust. Khairudin, Ust. Azidi, Ust. Abdullah Amir, Ust. Azuan ke Kaherah.

Buat adik2 baru, selamat belajar di tempat orang, jadikan pengalaman yang ditempa sebagai pembakar semangat untuk belajar bersungguh-sungguh, selami betul2 sebelum buat apa keputusan, yang manis ambil, yang masam buang jauh2, ingat baik2, kata kunci "buah limau".

Awal Muharram telah menjelma

Photobucket

sembang-sembang politik

Rasuah...

Begitu banyak isu rasuah yang timbul dalam politik UMNO khususnya. Apakah kita masih tidak celik bahawa perjuangan yang dibawa oleh UMNO adalah perjuangan yang menindas rakyat. Moto menjaga keamanan rakyat, membasmikan kemiskinan itu ada, tp kepada diri sendiri itu lebih utama. Wang untuk kebajikan rakyat diambil untuk bahagiannya dan sedikit sahaja dibahagikan kepada rakyat. Itu pun mujur diberinya sedikit, kalau tidak diberikan langsung? Kita perlu ingat bahawa orang yang terlibat dengan rasuah baik secara langsung atau tidak secara langsung akan dimasukkan di dalam neraka dan ini jelas disebut oleh Nabi s.a.w. Apakah kita masih mahu menerima perjuangan mereka ini dan dalam masa yang sama kita menolak perjuangan Islam. Tidak patut, tidak patut...Rasuah UMNO tidak dapat dibasmi lagi, bahkan jika dibasmi ia makin menular dalam hati-hati busuk pemimpin-pemimpin yang ada kepentingan.

Apa pilihan saya?

Sebagai orang yang beriman, kita kena ingat matlamat hidup kita yang sebenar. Kita hidup untuk dapat status di akhirat dan bukan inginkan status atau darjat pada pandangan kacamata manusia tetapi kita mahukan keredhaan Allah. Oleh itu, matlamat kita biar jelas. Kita perlu menilai diri kita, adakah kita benar-benar sedang mendokong perjuangan Rasulullah atau sedang menentang perjuangan Rasulullah. Pilihan kita biarlah berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah. Mana-mana parti yang jelas bertentangan dengan Islam hendaklah kita tolak, itulah tandanya kita cinta kepada Allah dan kasih kepada Rasulullah. Cuba kita fikir-fikirkan....Adakah dengan menganjurkan konsert masih tidak boleh dianggap maksiat kepada Allah, adakah tidak melaksanakan hukum Allah masih tidak boleh dilabelkan sebagai maksiat kepada Allah. Alangkah butanya kita semua...."Ya Allah bukakanlah hati dan mata kami."

Terima kasih, Jumpa lagi

ISLAM © 2008 Template by:
SkinCorner