Selamat Tahun Baru 2011

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah, segala pujian bagi Allah s.w.t. dan selawat buat junjungan Muhammad s.a.w. Sempena tanggal 1 Januari 2011M bersamaan 26 Muharram 1432H, saya dengan rasa rendah diri ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru, Syukran Jazilan & jutaan kemaafan kepada semua khususnya buat ahli-ahli blog syeikhubaidillah.blogspot.com., semoga amalan yg lalu diterima Allah, Tidak dilupakan juga buat keluarga nun jauh di sana(Malaysia), seterusnya buat rakan2 di Malaysia, Mesir, Jordan, Yaman, Arab Saudi, Morocco, UK, Syiria, New Zealand, Indonesia & Turki dengan ucapan Maaf Zahir dan Batin.

Segala keampunan ana mohonkan kepada semua pembaca sekalian, andaikata sepanjang penulisan ana membuatkan sahabat2 rasa tidak selesa & tersinggung, teruskan bersama ana untuk berkongsi sedikit ilmu & pengalaman. Teruskan juga komen & nasihat yang membina utk diri ana yang faqir ini.

Jemput ziarah ke laman blog:

http://e-tazkiirah.blogspot.com/
-mengenai perkongsian ilmiah

http://abangbercerita.blogspot.com/
-mengenai kisah2 tauladan

PERHATIAN !!!

Salam sahabat2 sekalian, bacalah apa yang ada dalam blog ini, blog ini untuk mencari pedoman dan bukan untuk tinjauan semata-mata. Paling kurang kita dapat berkongsi ilmu dan disebarkan kepada mereka yang di luar sana. Jika benar apa yang dikatakan ambillah sebagai pengajaran dan jika salah tolong betulkan fakta tuan blog ni, semoga Allah berkati usaha yang kita telah, sedang atau akan laksanakan, sekian wassalam...

Topik hangat !!! - jom klikkk

Isu Memali
Jom Kenali Mesir
Apa itu JPMK?
Nik Aziz digesa letak jawatan
Haji Hadi "Pak Lah versi PAS"
Tangan kera, virus blogger, tangan syaitan?
Muhyiddin Yasin hina Tok Guru
Menarik tentang Isra' dan Mi'raj

Palestin dan Syeikh Ahmad Yassin
Jangan hina Ulama' !!!

Monday, 15 November 2010

Permulaan Bicara Jadid dr Mesir

Terima Kasih Semua

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah dan Selawat buat junjungan besar baginda s.a.w. Sekali lagi saya bersyukur kepada Allah kerana memberi kesempatan kepada saya untuk berucap lagi di medan blog ini, alhamdulillah. Terima kasih juga kepada semua yang masih setia mengunjungi blog al-faqir ini, seorang insan yang mohon kekuatan kepada Allah agar terus thabat dalam thariq menuntut ilmu di bumi Anbiya' ini.

Alhamdulillah, buat pengetahuan sahabat2 sekalian, saya sekarang telah berada di bumi Mesir sejak sekian lama (hampir 3 minggu) setelah libur di Malaysia selama 4 bulan, berjuang dalam medan dakwah secara lisan (tazkirah, ceramah & kulian) dan juga penulisan (buku). Saya selamat sampai di Mesir tanggal 29 oktober 2010 tepat jam 4.15 petang waktu Mesir pada hari Jumaat yang lalu.

Ramai juga yang menghantar saya, bermula dari Lapangan Terbang Sultan Mahmud Kuala terengganu sehinggalah di Lapangan Terbang KLIA. Terima kasih saya ucapkan buat semua, terutama keluarga saya, keluarga angkat saya dan lain2. Begitu juga sekapur penghargaan jazakallahu khairan jaza' buat ayahanda tercinta, kakak tercinta Kak Long, abang tercinta Ustaz Mat Esa, Abang Yie, Abang Zul, Haji Mat, Haji Suhaimi, dan En.Hisyam sekeluarga.

Hanya Allah yang dapat membalasnya

Pada kesempatan ini juga saya ingin memohon kemaafan andaikata blog ini lembap diupdate, ini kerana kesempatan saya dihadapan laptop tidak kerap seperti dahulu, bukan bermakna saya telah jemu atau berhenti dari dunia dakwah alam cyber, tapi saya sekarang lagi sibuk dengan perjalanan hidup saya dengan ilmu, penulisan, penterjemahan dan pengamatan ilmiyah. Saya amat berharap sahabat2 dapat memahami dan terus menyokong dan mendoakan saya.

Segala pemberitahuan atau perkongsian, sahabat2 blehlah add YM saya ubaidillah_al_mishri@yahoo.com atau e-mail terus ke alamat e-mail saya al_musawi89@yahoo.com. Ini adalah e-mail baru saya, yang ID-nya tidak sama dengan ID YM, harap faham. Semoga kita bertemu lagi dalam bicara Idul Adha nanti, sekian w'salam...

0 comments:

Post a Comment

Awal Muharram telah menjelma

Photobucket

sembang-sembang politik

Rasuah...

Begitu banyak isu rasuah yang timbul dalam politik UMNO khususnya. Apakah kita masih tidak celik bahawa perjuangan yang dibawa oleh UMNO adalah perjuangan yang menindas rakyat. Moto menjaga keamanan rakyat, membasmikan kemiskinan itu ada, tp kepada diri sendiri itu lebih utama. Wang untuk kebajikan rakyat diambil untuk bahagiannya dan sedikit sahaja dibahagikan kepada rakyat. Itu pun mujur diberinya sedikit, kalau tidak diberikan langsung? Kita perlu ingat bahawa orang yang terlibat dengan rasuah baik secara langsung atau tidak secara langsung akan dimasukkan di dalam neraka dan ini jelas disebut oleh Nabi s.a.w. Apakah kita masih mahu menerima perjuangan mereka ini dan dalam masa yang sama kita menolak perjuangan Islam. Tidak patut, tidak patut...Rasuah UMNO tidak dapat dibasmi lagi, bahkan jika dibasmi ia makin menular dalam hati-hati busuk pemimpin-pemimpin yang ada kepentingan.

Apa pilihan saya?

Sebagai orang yang beriman, kita kena ingat matlamat hidup kita yang sebenar. Kita hidup untuk dapat status di akhirat dan bukan inginkan status atau darjat pada pandangan kacamata manusia tetapi kita mahukan keredhaan Allah. Oleh itu, matlamat kita biar jelas. Kita perlu menilai diri kita, adakah kita benar-benar sedang mendokong perjuangan Rasulullah atau sedang menentang perjuangan Rasulullah. Pilihan kita biarlah berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah. Mana-mana parti yang jelas bertentangan dengan Islam hendaklah kita tolak, itulah tandanya kita cinta kepada Allah dan kasih kepada Rasulullah. Cuba kita fikir-fikirkan....Adakah dengan menganjurkan konsert masih tidak boleh dianggap maksiat kepada Allah, adakah tidak melaksanakan hukum Allah masih tidak boleh dilabelkan sebagai maksiat kepada Allah. Alangkah butanya kita semua...."Ya Allah bukakanlah hati dan mata kami."

Terima kasih, Jumpa lagi

ISLAM © 2008 Template by:
SkinCorner