Selamat Tahun Baru 2011

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah, segala pujian bagi Allah s.w.t. dan selawat buat junjungan Muhammad s.a.w. Sempena tanggal 1 Januari 2011M bersamaan 26 Muharram 1432H, saya dengan rasa rendah diri ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru, Syukran Jazilan & jutaan kemaafan kepada semua khususnya buat ahli-ahli blog syeikhubaidillah.blogspot.com., semoga amalan yg lalu diterima Allah, Tidak dilupakan juga buat keluarga nun jauh di sana(Malaysia), seterusnya buat rakan2 di Malaysia, Mesir, Jordan, Yaman, Arab Saudi, Morocco, UK, Syiria, New Zealand, Indonesia & Turki dengan ucapan Maaf Zahir dan Batin.

Segala keampunan ana mohonkan kepada semua pembaca sekalian, andaikata sepanjang penulisan ana membuatkan sahabat2 rasa tidak selesa & tersinggung, teruskan bersama ana untuk berkongsi sedikit ilmu & pengalaman. Teruskan juga komen & nasihat yang membina utk diri ana yang faqir ini.

Jemput ziarah ke laman blog:

http://e-tazkiirah.blogspot.com/
-mengenai perkongsian ilmiah

http://abangbercerita.blogspot.com/
-mengenai kisah2 tauladan

PERHATIAN !!!

Salam sahabat2 sekalian, bacalah apa yang ada dalam blog ini, blog ini untuk mencari pedoman dan bukan untuk tinjauan semata-mata. Paling kurang kita dapat berkongsi ilmu dan disebarkan kepada mereka yang di luar sana. Jika benar apa yang dikatakan ambillah sebagai pengajaran dan jika salah tolong betulkan fakta tuan blog ni, semoga Allah berkati usaha yang kita telah, sedang atau akan laksanakan, sekian wassalam...

Topik hangat !!! - jom klikkk

Isu Memali
Jom Kenali Mesir
Apa itu JPMK?
Nik Aziz digesa letak jawatan
Haji Hadi "Pak Lah versi PAS"
Tangan kera, virus blogger, tangan syaitan?
Muhyiddin Yasin hina Tok Guru
Menarik tentang Isra' dan Mi'raj

Palestin dan Syeikh Ahmad Yassin
Jangan hina Ulama' !!!

Tuesday 5 October 2010

"SyeikhUbaidillah" kembali lagiii

Syukur Pada Allah

Alhamdulillah atas nikmat yang diberikan, dapat saya meluangkan kembali masa saya bersama dengan para sahabat sekalian, moga2 saya terus diberi kekuatan oleh Allah, kemudian selawat dan salam ke atas junjungan s.a.w. di atas rahmatnya yang tersebar ke seluruh alam sehingga saya dapat kecapinya, Alhamdulillah.

Pengumuman!!!
Ingin saya khabarkan di sini, bahawa saya belum berhenti dalam dunia blog ni, saya cuma tidak berkesempatan sebelum ini, jadi maafkan kelemahan diri saya yang telah sekian lama tidak mengupdate blog ini sehinggakan kalian semua merasakan bahawa saya telah pergi dan meninggalkan dunia blog ni.

Tidak sama sekali, dunia blog ini sungguh menarik, di sinilah medan dakwah yang sedikit sebanyak memberi kesan atau pengaruh kepada muda-mudi hari terutama untuk lebih dekat dengan Islam, kalau blog yang islamik lah, jadi sayanglah kalau saya tidak berkecimpung dalam bidang ni. Kini, saya kembali lagi dengan semangat yang baru.

Saya amat berharap, sahabat2 dapat terus menziarahi saya di sini. Kalau sebelum ini, tatkala sahabat2 memasuki ruang blog ini, sahabat2 hanya melihat posting yang sama jer, kali ni insyaAllah, saya akan terus memperbaharui posting saya, kerana pasti banyak perkongsian yang saya ingin kongsikan setelah sekian lama menyepi.

Kembali Berbicara
Sebelum saya berbicara dengan lebih panjang lebar dalam posting2 yang akan datang, saya hanya ingin meluangkan masa yang seketika di sini, hanya untuk menunjukkan rasa syukur saya atas kejayaan yang telah Allah anugerahkan, hanya sebagai suatu perkongsian dan bukan niat untuk berbangga.

Maklumlah saya lagi sibuk membuat persediaan untuk pelancaran buku saya yang ke-2, nota ekspress bahasa arab spm dan karya buku saya yang seterusnya. Apa yang saya harapkan adalah doa daripada sahabat2 sekalian supaya saya thabat dalam perjuangan hingga ke titisan nafas yang terakhir, amin.

Baru2 ini, saya telah berjaya dalam peperiksaan. Tiada kegembiraan yang mampu saya ungkapkan melainkan syukur yang tidak terhingga. Makanya, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada teman2 & family saya yang sering mendokong saya dan menunjuki ajar saya agar saya terus tekun dalam study.

Terima kasih sekali lagi kepada teman2 Arab saya, teman2 Indonesia, dan teman2 Malaysia yang turut membantu study saya. Tak sabar untuk study lagi bersama antum semua, doakan kepulangan saya 29/10 nanti ya. Temui saya dalam posting yang akan datang……

Wassalam…………..

2 comments:

Unknown said...

Salam,selamat kembali

aza said...

selamat kembali....lama benar saya menunggu...Alhamdulillah.

Post a Comment

Awal Muharram telah menjelma

Photobucket

sembang-sembang politik

Rasuah...

Begitu banyak isu rasuah yang timbul dalam politik UMNO khususnya. Apakah kita masih tidak celik bahawa perjuangan yang dibawa oleh UMNO adalah perjuangan yang menindas rakyat. Moto menjaga keamanan rakyat, membasmikan kemiskinan itu ada, tp kepada diri sendiri itu lebih utama. Wang untuk kebajikan rakyat diambil untuk bahagiannya dan sedikit sahaja dibahagikan kepada rakyat. Itu pun mujur diberinya sedikit, kalau tidak diberikan langsung? Kita perlu ingat bahawa orang yang terlibat dengan rasuah baik secara langsung atau tidak secara langsung akan dimasukkan di dalam neraka dan ini jelas disebut oleh Nabi s.a.w. Apakah kita masih mahu menerima perjuangan mereka ini dan dalam masa yang sama kita menolak perjuangan Islam. Tidak patut, tidak patut...Rasuah UMNO tidak dapat dibasmi lagi, bahkan jika dibasmi ia makin menular dalam hati-hati busuk pemimpin-pemimpin yang ada kepentingan.

Apa pilihan saya?

Sebagai orang yang beriman, kita kena ingat matlamat hidup kita yang sebenar. Kita hidup untuk dapat status di akhirat dan bukan inginkan status atau darjat pada pandangan kacamata manusia tetapi kita mahukan keredhaan Allah. Oleh itu, matlamat kita biar jelas. Kita perlu menilai diri kita, adakah kita benar-benar sedang mendokong perjuangan Rasulullah atau sedang menentang perjuangan Rasulullah. Pilihan kita biarlah berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah. Mana-mana parti yang jelas bertentangan dengan Islam hendaklah kita tolak, itulah tandanya kita cinta kepada Allah dan kasih kepada Rasulullah. Cuba kita fikir-fikirkan....Adakah dengan menganjurkan konsert masih tidak boleh dianggap maksiat kepada Allah, adakah tidak melaksanakan hukum Allah masih tidak boleh dilabelkan sebagai maksiat kepada Allah. Alangkah butanya kita semua...."Ya Allah bukakanlah hati dan mata kami."

Terima kasih, Jumpa lagi

ISLAM © 2008 Template by:
SkinCorner